VITECQUA

Fővállalkozó és Szolgáltató Kft.

Szabados-Hús Kft. rákóczifalvi szennyvíz-előkezelő rendszere

Amikor a lakossági és ipari szennyvíz iszap dehidratálására kerül sor, az egyik legnépszerűbb megoldás az MDQ C forgótárcsás iszapprés, amelyet az EKOTON Industrial Group gyárt a TSURUMI Corporation engedélyeztetésével. Az ilyen iszapprések legnépszerűbb tulajdonságai többek között a stabilitás és megbízhatóság, a hatékonyság és költséghatékonyság, az integráció lehetősége már meglévő irányítási rendszerekbe, a kiegészítő (támogató) felszerelés kifinomult beállítási lehetőségei, a könnyű testreszabhatóság és karbantarthatóság, a hosszú üzemidő anélkül, hogy a főbb alkatrészeket cserélni kellene, az alacsony zajszint, a munkafelület letisztultsága, és végül, az ergonómiája és a présgépekben kivitelezett időtálló megoldások.


Az ügyfeleink számára kis, közepes, nagy és extra nagy MDQ iszapprések családját kínáljuk. Nem is olyan régen, cégünk, az Ekoszvít Center Kft. kibocsátotta az MDQ-201 C modelljét, amely megkezdte munkáját a SZABADOS-HÚS Kft. szennyvízkezelő üzemében Rákóczifalván. Mint minden egyéb projektünk esetében, a rendszer telepítését és jóváhagyását most is mindenre kiterjedő vizsgálatok előzték meg. Ebben az esetben ezeket a VI-TECQUA Kft. végezte el sikerrel.


A húsüzem szennyvízkezelési rendszere az alábbi feladatokat látja el: elsődleges mechanikai szűrés,  finom gépi utókezelés, szennyvíz fizikai és vegyi előkezelése egy flotációs egységben, és végül a nagy fehérje tartalmú szennyvíziszap dehidrációja és a préselt szennyvíziszap elhelyezése. 


Gazdasági szempontból rendkívül érdekes a VI-TECQUA Kft. megoldása, minek során a DAF (oldott levegős flotáció) felszerelést, a komplett rendszer vezérléssel egy gépészeti konténer gépházban helyezik el. Szintén itt kerül elhelyezésre a vegyszeradagoló egység a flotációhoz és az iszappréshez. 

A XXI. századi számítástechnikai lehetőségeket kihasználva, lehetőség van a teljes szennyvízkezelő rendszer távfelügyeletére mobil internetes kapcsolaton keresztül.


Az MDQ-201 C prés főbb paraméterei a projekten belül:

Hidraulikus kapacitás: 0.7-1.4 m3/h

Maximum kapacitás - 35 kg szárazanyag /h

A kezelt szennyvíziszap szárazanyag tartalma -3% -5%

A préselt iszap szárazanyag (DS- drysolids) tartalma - 20-25% (?) 


Örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk további présgépeinket: MDQ-351 CL, MDQ-352 CL, MDQ-353 CL (a közepes és nagy gépek kategóriában), amelyeket magyar partnereink már meg is rendeltek, és működésbe helyeznek 2022-ben, 2023-ban és ’24-ben.

Szeretnénk meginvitálni Önöket, hogy ismerkedjenek bátran a felszereléseinkkel, mi pedig szívesen részt veszünk az Önök projektjeiben, és segítünk a megtervezésükben is.


2020 tavaszán kezdődött a kivitelezés, mely nyáron beindításra is került. A letelepítés gyorsasága a konténeres kialakításnak köszönhető, mivel ezeknél a rendszereknél a műhelyben a rendszer 90% a előre szerelhető, így a helyszíni munka minimális. A konténeres kialakításnak köszönhetően nincs szükség gépház tervezésre, kivitelezésre.


Rákóczifalva-04


A rendszer alapelemei:

    • kültéri csigás automata szűrő berendezés, 2mm-es szűrési mérettel
    • egy homogenizáló és puffer akna, mélylevegőztetéssel
    • konténerbe telepített komplett flotációs gépészet és vezérlés
    • flotátum gyűjtő akna, levegőztetéssel
    • csigás automata iszapprés


Rákóczifalva-02


A rendszer üzeme teljesen automatikus, szintérzékelőkkel mért és szabályozható indulással és leállással. A saját fejlesztésű flotáló berendezés hatékonysága kimagasló, 90-95 %-os. A vezérlés a legmodernebb, átlátható, könnyen üzemeltethető érintő képernyős grafikával rendelkezik. A rendszer minden eleme üzemeltethető egy távelérési telefonos applikációval, így egy esetleges beállítás módosítását távolról is el lehet végezni.


Rákóczifalva-03


A munkaigény csökkentése érdekében a vegyszerek előkészítése, beadagolása is teljesen automatizált, a helyi kezelő a betanítást követően összesen napi 60-90 perc időráfordítással képes az üzemeltetésre.


A napi ellenőrzésekkel a kezelő biztosan, egyszerűen tudja ellenőrizni a kibocsátott és megtisztított szennyvíz minőségét.


Rákóczifalva-05


*new trademark – ESMIL (www.esmil.eu).

Vissza